Ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο...

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Βιβλία για την αρχή της χρονιάς

  • 'Αλλος για το νηπιαγωγείο;
Kunzler Behncke Rosemarie, εκδόσεις Ψυχογιός
Η Λένα χαίρεται που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Σήμερα θα καθίσει δίπλα δίπλα με την καλύτερή της φίλη, τη Σάρα. Κι ύστερα... Ύστερα θα παίξει με το κουκλόσπιτο... Ή με τα τουβλάκια... Μετά το κολατσιό, όλοι θα καθίσουν γύρω γύρω και θα πουν παραμύθια. Μπορεί και να μασκαρευτούν. Αργότερα θα βγουν έξω, στον κήπο. Επιτέλους! Κυνηγητό, τσουλήθρα, κούνια, απ' όλα! Μα ξαφνικά, ποιον βλέπει η Λένα; Τη μαμά της και το μικρό της αδερφάκι, τον Αντρέα, που ήρθαν κιόλας να την πάρουν. Τι κρίμα! Ευτυχώς που αύριο θα περάσει ακόμη μια όμορφη μέρα στο νηπιαγωγείο.  


  • Αχ, αυτή η πρώτη μέρα στο σχολείο, 
Αμπαριώτη Αθανασία, εκδόσεις Κέδρος
Σήμερα ο Νίκος ή Νικόλας ή Νικολάκης έχει τις δικές του ανησυχίες. Αύριο τον περιμένει μια καινούργια αρχή... Η πρώτη του μέρα στο σχολείο. 

  • Κουκουβά

Gray Kes, εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί

Η Κουκουβά έχει τα μάτια της κουκουβάγιας, το ράμφος της κουκουβάγιας, τα φτερά της κουκουβάγιας και το μυαλό ενός. . . μπούφου. Μα πως γίνεται αυτό αφού οι κουκουβάγιες είναι σοφές; Είναι πολύ απλό. Η Κουκουβά δεν πηγαίνει ποτέ στο σχολείο! Ίσως έχει φτάσει η ώρα, όμως, να αλλάξει τις συνήθειές της.

  • Η Μίλι, η Μόλι και η πρώτη τους μέρα στο σχολείο

 Pittar Gill, εκδόσεις Σαββάλας

Είναι η πρώτη μέρα της Μίλι και της Μόλι στο σχολείο. Πως θα περάσουν άραγε τη μέρα τους η Μαρμελάδα και ο Καίσαρας; «Αξία: Αποδοχή της διαφορετικότητας».

  • Σήμερα πηγαίνουμε στο νηπιαγωγείο

Hammerle Susa, εκδόσεις Πατάκη

«Καλημέρα, νηπιαγωγάκι μου!» λέει η μαμά. Η Κάτια χασμουριέται, λάμπει όμως από τη χαρά της. Σήμερα είναι η πρώτη της μέρα στο νηπιαγωγείο. Η Κάτια περνάει μια συναρπαστική μέρα σ’ ένα καινούριο περιβάλλον, όπου κάνει καινούριους φίλους. Η καλύτερη προθέρμανση για την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο! 

  • Ο δεινόσαυρος πάει σχολείο
Dunkan - Edwards Pamela, εκδόσεις Πατάκης
Για πες μου, τι θα έκανες αν την πρώτη μέρα του σχολείου ο Δεινόσαυρος ξυπνούσε μουτρωμένος και δε σου χαμογελούσε με το μεγάλο δεινοσαυρίσιο χαμόγελό του; Εγώ, πάντως, θα του έλεγα: "Μην ανησυχείς, Δεινόσαυρε, περνάμε καλά στο σχολείο!"
  • Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο
Gathrid B Erin, εκδόσεις Σαβάλλας


Το σχολείο ανοίγει ξανά και περιμένει όλα τα παιδιά για μια χρονιά γεμάτη γνώσεις και παιχνίδια. Ανοίγει όμως και το νηπιαγωγείο για όλα τα παιδάκια που θα πάνε πρώτη φορά σχολείο. Εκεί θα κάνουν φίλους, θα παίξουν πολλά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν και θα μάθουν ένα σωρό χρήσιμα πράγματα! Ένα πρωτότυπο βιβλίο με τρισδιάστατες εικόνες και παραθυράκια που προετοιμάζει τα παιδιά για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

  • Ο Φώκος νόμιζε ότι μισούσε το σχολείο
Ηλιόπουλος Βαγγέλης, εκδόσεις Πατάκη
Ο Φώκος είναι μικρός και έχει φοβίες, ανησυχίες, εμμονές, όπως συχνά έχουν τα παιδιά. Κατορθώνει όμως να τις ξεπερνά με πρωτότυπους τρόπους γεμάτους φαντασία, ευρηματικότητα και χιούμορ. Ο Φώκος, που συχνά φοβάται και ανησυχεί, νομίζει ότι μισεί το σχολείο. Αποφασίζει να μην πάει, και μαζί με τους φίλους του φτιάχνει τη «Χώρα των παιδιών». Πώς όμως θα φτιάξουν κανόνες, θα μετρήσουν τους πολίτες, θα βγάλουν αρχηγό και βέβαια, θα βρουν και χρόνο για παιχνίδι; Μήπως τελικά πρέπει να πάνε στο σχολείο; Μήπως αυτό είναι η χώρα που ονειρεύονται; 

  • Ο Τομ πάει στο σχολείο
Masne Cristophe, Le, εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ο Τομ αύριο θα πάει στο σχολείο για πρώτη φορά κι ανησυχεί! Τι κι αν ο μπαμπάς του λέει ότι η δασκάλα του είναι πολύ καλή, τι κι αν έχει μια ολοκαίνουρια σχολική τσάντα; Είναι πολύ δύσκολο να μη βάλεις τα κλάματα μπροστά σ’ αυτό το μεγάλο κτήριο που λέγεται σχολείο!

  • Εγώ τα ξέρω όλα για τη δασκάλα μου
      Delebarre Nathalie, εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι μεγάλοι πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα για τις δασκάλες. Εγώ όμως νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Λοιπόν, ακούστε με και θα σας πω όλα όσα θέλετε να μάθετε γι' αυτές!


  • Πρώτη μέρα στο σχολείο
    Costa Nicoletta, εκδόσεις Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου